Cadeaus voor vrienden en familie

Wanneer we denken aan cadeaus voor vrienden en familie, denken we vaak aan de gebruikelijke (standaard) cadeaus zoals kleding, sieraden, boeken, parfum of elektronica. Maar misschien wil je wel eens iets origineels geven? Heb je er wel eens aan gedacht om sfeervolle woondecoratie of gezellige tafeldecoratie cadeau te geven?

1 – Een praktisch cadeau:

Als je een cadeau geeft dat ook praktisch is, zal de ontvanger het waarschijnlijk vaker gaan gebruiken en het cadeau ook echt waarderen! Denk bijvoorbeeld aan een leuke set manden, een mooie vaas, een serveerplank of een stijlvolle etagère om hapjes op te serveren. Een mooie vaas kan bijvoorbeeld niet alleen worden gebruikt om bloemen in te zetten, maar kan ook als decoratief object dienen wanneer er geen bloemen in staan. Een kaarsenhouder zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar kan ook dienen als decoratief object op een lege tafel. Het is dus een cadeau dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook praktisch is. En wanneer je kiest voor tijdloze, basic kleuren, zit je al snel goed!

2 – Past bij de kleur en stijl van het interieur van de ontvanger:

Houdt de ontvanger niet echt van kleuren en heeft hij/zij in de basis een zwart, wit en grijs interieur? Denk dan bijvoorbeeld aan een stijlvolle set kaarsenhouders van metaal in een zwarte kleur of een leuke witte vaas. Vaak zijn deze artikelen heel eenvoudig te stylen met andere woonaccessoires.
Heeft hij/zij in de basis een natuurlijk interieur in met name wit en beige tinten? Kies dan voor accessoires in deze neutrale kleuren. Ook accessoires gemaakt van natuurlijke materialen doen het dan vaak goed!

Houdt de ontvanger juist van kleur? En zie je dit ook terug in zijn/haar interieur? Kies dan ook voor kleurrijke accessoires die passen bij de kleurstijl van de ontvanger! Hierbij kun jebijvoorbeeld nog kiezen uit zachte pastelkleuren of juist voor hardere en felle kleuren.
Er zijn zoveel verschillen stijlen en ontwerpen beschikaar dat je vaak wel iets kunt vinden dat past bij de smaak van de ontvanger. Houdt de ontvanger van modern, klassiek, minimalistisch, bohemian of juist extravagant?

3 – Een duurzaam cadeau:

Woondecoratie en tafelaccessoires zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals glas, keramiek, hout of metaal. Dit betekent dat het cadeau niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Deze items gaan vaak langer mee dan andere cadeaus.

4 – Passend bij het seizoen:

Afhankelijk van het seizoen, kun je een cadeau geven dat past bij de tijd van het jaar. In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie kandelaars of kaarsenhouders voor binnen in een warme kleurtint (bijvoorbeeld goud en/of zwart). Of voor een heerlijk fleecekleed voor op de bank of leuke mandjes! En in de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sfeervolle tafelhaard of een mooie wandhanger voor aan de buitenmuur of schutting!

5 – Een uniek cadeau:

Is de ontvanger een persoon die zich graag laat verrassen? En houdt hij/zij wel van een uniek en bijzonder cadeau? Probeer dan iets te vinden dat opvalt! Een bijzondere wandhanger, een opvallende vaas of een aparte lamp zouden dan allemaal geweldige cadeaus zijn!

Naar de webshop