Er zijn veel verschillende woonstijlen waaruit je kunt kiezen om je huis in te richten. Of zelfs kiezen uit een combinatie van elementen uit verschillende woonstijlen, om een unieke en persoonlijke inrichting te creëren. Elke woonstijl heeft zijn eigen kenmerken en esthetiek. Belangrijk om eerst te kiezen voor een basis-woonstijl of thema waarop je je interieur wilt baseren. En kies daarbij voor een kleurpalet om te gebruiken in je interieur. Maar welke verschillende woonstijlen bestaan er zoal? Hieronder worden er  10 nader toegelicht:

 1. De Scandinavische woonstijl:
  Deze woonstijl staat bekend om zijn eenvoudige, minimalistische en functionele ontwerpen. Er wordt veelal gebruik gemaakt van neutrale kleuren, zoals wit, grijs en pasteltinten. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout en leer. De Scandinavische woonstijl heeft meestal strakke lijnen. Om deze stijl te combineren met een andere woonstijl, kun je bijvoorbeeld de  warme kleuren uit de Bohemian stijl gebruiken of industriële elementen gebruiken voor een Scandinavisch-industriële mix.
 2. De Industriële woonstijl:
  Deze woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieks- en magazijngebouwen. Er wordt gebruik gemaakt van ruwe en onafgewerkte materialen, zoals baksteen, beton en metaal. Kenmerkend zijn de open ruimtes, hoge plafonds, zichtbare buizen en robuuste meubels. De kleuren zijn meestal donker en gedempt, zoals zwart, grijs en bruin. Combineer het bijvoorbeeld met Scandinavische elementen door het toevoegen van houten meubels en warmere kleuren.
 3. De Moderne woonstijl:
  Deze woonstijl legt de nadruk op strakke lijnen, eenvoud en functionaliteit. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren, zoals wit, zwart en grijstinten. Moderne meubels hebben vaak een minimalistisch ontwerp en zijn gemaakt van materialen zoals glas, metaal en leer. Het geheel oogt vaak minimalistisch. Je kunt de stijl ‘aankleden’ door het toevoegen van bijvoorbeeld wat bohemian flair met kleurrijke kussens en kunstwerken.
 4. De Bohemian woonstijl:
  Deze woonstijl is kleurrijk en heeft een ontspannen sfeer. Het combineert verschillende patronen, texturen en kleuren uit verschillende culturen en tijdperken. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en textiel. Qua kleurenpalet zijn er geen vaste regels, maar het omvat vaak levendige tinten en aardetinten. Om het te combineren met andere stijlen, kun je de kleuren wat temperen en een vleugje minimalistisch Scandinavisch design toevoegen voor een boho-chic  uitstraling.
 5. De Klassieke woonstijl:
  Deze woonstijl is tijdloos en elegant. Het maakt gebruik van symmetrie, verfijnde details en rijke materialen zoals marmer, fluweel en houtsnijwerk. De kleuren zijn meestal gedempt en neutraal, zoals crème, beige en taupe. Klassieke meubels hebben vaak gebogen vormen en zijn aangekleed met stoffen zoals zijde of brokaat. Om het wat eigentijdser te maken, kun je moderne meubels en kunstwerken toevoegen.
 6. De Landelijke woonstijl:
  Deze woonstijl roept een gevoel van rustieke charme en landelijke warmte op. Het staat daarom ook wel bekend als de ‘rustieke’ of ‘boerderij’ stijl en roept de warmte en eenvoud op van het boerderijleven. Het maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en katoen. De kleuren zijn meestal zacht en geïnspireerd door de natuur, zoals wit, beige, groen en blauw. Voeg bijvoorbeeld industriële accenten toe voor een landelijk-industriële mix.
 7. De Mediterraanse woonstijl:
  Deze stijl roept beelden op van zonnige kusten en warme kleuren. Het geeft je een vakantiegevoel en straalt vaak rust en ontspanning uit. Combineer het met moderne meubels voor een mediterraans-moderne uitstraling.
 1. De Romantische woonstijl:
  Deze woonstijl kenmerkt zich door een zachte en vrouwelijke uitstraling. Deze stijl combineert elegante elementen met een vleugje nostalgie. Romantische interieurs maken gebruik van zachte en lichte kleuren, zoals pastelroze, lichtblauw, mintgroen en crème. De romantische woonstijl draait om het creëren van een warme, uitnodigende en liefdevolle thuisomgeving.
 2. De Retro woonstijl:
  Deze woonstijl grijpt terug naar het design en de esthetiek van een specifieke periode in het verleden, meestal de jaren 50, 60, 70 of 80. Het draait om het creëren van een nostalgische sfeer door het gebruik van vintage meubels, kleuren en decoratieve elementen. Retro interieurs maken gebruik van levendige en opvallende kleuren, zoals bijvoorbeeld avocado groen, oranje, felgeel, rood en turquoise. De accessoires passen vaak bij het gekozen tijdperk. Een leuke manier om een stukje geschiedenis en persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen.
 1. De Eclectische woonstijl:
  Als je van een mix van stijlen houdt, kun je voor eclectisch gaan. Hierbij combineer je verschillende stijlelementen met elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Naar de webshop